Läs detta innan ankomst:

Under sommaren 2021 kommer vi att måla om och fixa till ett av de två sovhusen. Därför hyr vi bara ut Sommarhagen med huset Solbacka, 22 bäddar i 5 rymliga rum, samt en rymlig matsal. 

-Alla sovrum är värmeisolerade och har element. Vi har golvvärme i badrummen. Matsalen har enbart en-glasfönster men självklart finns uppvärmning. 

-Ankomstdagen är normal ankomsttid efter kl 16.00. Avresedagen är normal avresetid kl 12.00. Är husen lediga före och efter er, kan det gå bra att komma tidigare eller avresa senare, men då ska detta göras upp med hyresvärden.

-Inga andra gäster vistas i Sommarhagens byggnader samtidigt med er. Allemansrätten gör dock att andra personer kan komma ner till badstranden och bryggan. En granne har även sin roddbåt liggandes i kanotviken. Byns badplats, som vi upplåtit mark till, ligger 500 meter österut från "vår badplats" ni kan självklart bada även där. Båten, kanoterna, fotbollsplanen och bastun hyrs och brukas endast av er. Det brukar inte vara några problem.

-Våra rum har utrymningsbrandlarm. Brandsläckare finns i varje byggnad. Vi har självklart brandutrustning och brandlarm i matsalen.

-Se gärna kartan nedan hur husen vid och runt Sommarhagen är belägna.  Förbi Sommarhagens matsal går en grusväg ner till några sommarstugor samt vår egen gård Stalltorps Gård. Mellan Sommarhagen och badplatsen går en asfalterad väg.  Se bilder nedan.

Öppet maj till september.


I alla rum finns täcke och en kudde för varje bädd. Du tar med egna bäddlakan ej sovsäck, då de gör att skräp dras in i onödan. Har du en sovsäck enbart för inomhusbruk är det självklart ok. På toaletten finns tvål samt 1 handduk. Toalettpapper finns för er vistelse om det gäller helghyra.

Fullt utrustat kök med 2 spisar, 2 diskmaskiner, 2 varmluftsugnar, 2 kylskåp samt 1 frys och 1 mikro. Matsal för 40 anpassad för lägerboende det vill säga med enklare glas tallrikar och bestick samt muggar. Vin och champagneglas finns för 20 personer. Självklart finns kaffebryggare, termosar, vattenkokare, kastruller och stekpannor. Ett par större kastruller finns.

Veranda finns i anslutning till matsalen/köket med långbord som har 20 sittplatser. Här finns också grillar i olika storlekar. Kaffefilter, maskindiskmedel, disk och rengöringsmedel samt toalettpapper ingår när man bokar helg. För veckogrupper finns allt som jag räknade upp ovan, men man kanske vill köpa till extra toalett och hushållspapper, beroende på gruppens storlek.

Två grillar finns på matsalens veranda. En större dubbelgrill (av oljefat) samt en normalstor grill finns. Ni tar med egen grillkol. 

Mitt emot anläggningen över vägen, ligger Gålsjön. Här finns vår bastu med brygga samt en liten sandstrand. Obs att hoppa från bryggan är förenat med stor fara, se skylt. 

Ett begränsat antal flytvästar finns 5 för vuxna 5 för barn. 

Fiskerätt i Gålsjön ingår ej i hyran men enklare handfiske kan ske från strandkanten.

Ca 150 meter från husen ligger vår egen fotbollsplan med både stora och små fotbollsmål samt ett volleybollnät.

Fiberuppkoppling 100/100 finns i matsalen. WIFI finns i matsalen.

TV med hdmi-kabel och micro-usb finns i matsalen. Telenors basutbud.

Vi har en liten musikanläggning med aux-kabel.


Beläget cirka 1,30-1.45 minuters bilresa från södra Stockholm.

Det finns tågstation nära oss i Hälleforsnäs, bara 9 km bort, men dit går tågen inte så ofta. Det finns tyvärr ingen busslinje förbi västra granhed.

Tågstationerna Flen och Katrineholm ligger ungefär på samma avstånd från Sommarhagen/Granhed. Från Katrineholm tar det enligt Google 27 minuter. Cirka 2,5 mil.

Närmaste butik ca 8 km bort=Hälleforsnäs/ Coop. Pizzeria Maestro och inte att förglömma, exklusiva Jürss Mejeri. (exklusiva ostar på ekologisk mjölk från sörmländska gårdar) 

Större butiker finns i Flen samt Katrineholm, dit är det cirka 2,5 mil. Katrineholm har störst utbud av butiker.

Sommarhagen har öppet för grupper under den vår-sommar-höst. Våra sovhus är varmisolerade men tyvärr är vår matsal inte det.