Läs gärna detta innan ankomst:

Sommarhagen är en samling av 3 hus, en matsal samt två hus med sammanlagt 10 sovrum. Vi har även ett litet sovrum med en våningssäng i mathuset. När ni hyr av oss hyr ni de 3 husen, vedeldade bastun och fotbollsplanen.

-Vi har öppet maj (efter påsk) till mitten av oktober. (2020 stänger vi sista september.) Alla sovrum är varmisolerade och har element. Vi har golvvärme i badrummen. Matsalen har enbart en-glasfönster men självklart finns uppvärmning. 

-Ankomstdagen är normal ankomsttid efter kl 15.00. Avresedagen är normal avresetid kl 12.00. Är husen lediga före och efter er, kan det gå bra att komma tidigare eller avresa senare, men då ska detta göras upp med hyresvärden.

-Inga andra gäster vistas i Sommarhagen samtidigt med er. Allemansrätten gör dock att andra personer kan komma ner till badet/bryggan. En granne har även sin roddbåt liggandes i kanotviken. Byns badplats, som vi upplåtit mark till, ligger 500 meter österut från "vår badplats". Båten, kanoterna, fotbollsplanen och bastun hyrs och brukas endast av er. Det brukar inte vara några problem.

-Se gärna kartan nedan hur husen vid och runt Sommarhagen är belägna.  Förbi Sommarhagens matsal går en grusväg ner till några sommarstugor samt vår gård Stalltorps Gård. Mellan Sommarhagen och badplatsen går en asfalterad väg. 

Öppet maj till september.


I alla rum finns täcke och en kudde för varje bädd. Du tar med egna bäddlakan ej sovsäck, då de gör att skräp dras in i onödan. Har du en sovsäck enbart för inomhusbruk är det självklart ok. På toaletten finns tvål samt 1 handduk. Toalettpapper finns för er vistelse om det gäller helghyra.

Fullt utrustat kök med 2 spisar, 2 diskmaskiner, 2 varmluftsugnar, 2 kylskåp samt 1 frys och 1 mikro. Matsal för 40 anpassad för lägerboende det vill säga med enklare glas tallrikar och bestick samt muggar. Vin och champagneglas finns för 20 personer. Självklart finns kaffebryggare, termosar, vattenkokare, kastruller och stekpannor. Ett par större kastruller finns.

Sommarveranda finns i anslutning till matsalen/köket med långbord som har 20 sittplatser. Här finns också en soffgrupp med bord för 5 personer och grillar. Kaffefilter, maskindiskmedel, disk och rengöringsmedel samt toalettpapper ingår när man bokar helg. För veckogrupper finns allt som jag räknade upp ovan, men man kanske vill köpa till extra toalett och hushållspapper, beroende på gruppens storlek.

Två grillar finns på matsalens veranda. En större dubbelgrill (av oljefat) samt en normalstor grill finns. Ni tar med egen grillkol. Vid gungorna och den lilla ängen finns 4 större picknickbord.

Mitt emot anläggningen över vägen, ligger Gålsjön. Här finns 2 små stränder inom vårt område. 2020 har vi tyvärr mycket låg vattennivå i Gålsjön, så vi rekommenderar inte att man badar vid kanotviken detta år. Vi rekommenderar däremot bad från solbryggan vid bastun eller bad vid stranden till höger om bastun (särskilt för barn). Obs att hoppa från bryggan är förenat med stor fara, se skylt.

Vid sjön finns en större vedeldad bastu med altan. Vi håller med ved till bastun. Ett begränsat antal flytvästar finns (5 för vuxna 5 för barn). Fiskerätt i Gålsjön ingår ej, men handfiske för barn och ungdom kan ske i begränsad omfattning, från strandkanten.

Ca 150 meter från husen ligger vår egen fotbollsplan med både stora och små fotbollsmål samt ett volleybollnät.

Fiberuppkoppling 100/100 finns i matsalen. WIFI finns i matsalen.

TV med hdmi-kabel och micro-usb finns i matsalen. Telenors basutbud.

Vi har en liten musikanläggning med aux-kabel.


Beläget cirka 1,30-1.45 minuters bilresa från södra Stockholm.

Det finns tågstation nära oss i Hälleforsnäs, bara 9 km bort, men dit går tågen inte så ofta. Det finns tyvärr ingen busslinje förbi västra granhed.

Tågstationerna Flen och Katrineholm ligger ungefär på samma avstånd från Sommarhagen/Granhed. Från Katrineholm tar det enligt Google 27 minuter. Cirka 2,5 mil.

Närmaste butik ca 8 km bort=Hälleforsnäs/ Coop. Pizzeria Maestro och inte att förglömma, exklusiva Jürss Mejeri. (exklusiva ostar på ekologisk mjölk från sörmländska gårdar) 

Större butiker finns i Flen samt Katrineholm, dit är det cirka 2,5 mil. Katrineholm har störst utbud av butiker.

Sommarhagen har öppet för grupper under den vår-sommar-höst. Våra sovhus är varmisolerade men tyvärr är vår matsal inte det.