Tio rymliga rum. Självhushåll. Städning utförs alltid av hyrestagaren.

Läs gärna detta innan ankomst:

Vi har öppet april (efter påsk) till mitten av oktober. Alla sovrum är varmisolerade och har element samt golvvärme i badrummen. Matsalen har enbart en-glasfönster men självklart finns uppvärmning.

Ankomstdagen är normal ankomsttid efter kl 15.00. Avresedagen är normal avresetid kl 13.00. Är husen lediga före och efter er, kan det gå bra att komma tidigare eller avresa senare, men då ska detta göras upp med hyresvärden.

I alla rum finns täcke och en kudde för varje bädd. Du tar med egna bäddlakan (ej sovsäck, då de gör att skräp dras in i onödan. Har du en sovsäck enbart för inomhusbruk är det självklart ok). På toaletten finns tvål samt 1 handduk. Toalettpapper finns för er vistelse om det gäller helghyra.

Fullt utrustat kök med 2 spisar, 2 diskmaskiner, 2 ugnar 2 kylskåp samt 1 frysskåp. Matsal för 40 anpassad för lägerboende det vill säga med enklare glas tallrikar och bestick samt muggar. Självklart finns kaffebryggare, vattenkokare kastruller och stekpannor. Ett par större kastruller finns.

Sommarveranda finns i anslutning till matsalen/köket med 20 sittplatser. Kaffefilter, maskindiskmedel, disk och rengöringsmedel samt toalettpapper ingår när man bokar helg. För veckogrupper finns allt som jag räknade upp ovan men man kanske vill köpa till extra toalett och hushållspapper, beroende på gruppens storlek.

-Stor samt mindre grill finns på matsalens veranda, men ni tar med egen grillkol.

-Mitt emot anläggningen över vägen, ligger badstranden med gräsmatta. Här finns en vedeldad bastu med altan. (Vi håller med ved till bastun). Fri tillgång till två kanoter samt en roddbåt. Ett begränsat antal flytvästar finns (2 för vuxna 5 för barn). Fiskerätt i Gålsjön finns ej men handfiske för barn och ungdom kan ske i begränsad omfattning, från strandkanten.

-Ca 150 meter från husen ligger vår egen fotbollsplan med både stora och små fotbollsmål samt ett volleybollnät.

-Fiberuppkoppling 100/100 finns i matsalen. WIFI finns i matsalen.

-TV med hdmi-kabel och micro-usb finns. TV med Telenors basutbud finns i matsalen.

-Vi har en liten musikanläggning med aux-kabel.

-Städning utförs alltid av hyrestagaren.


Beläget cirka 1,30-1.45 minuters bilresa från södra Stockholm.

Det finns tågstation nära oss i Hälleforsnäs, bara 9 km bort, men dit går tågen inte så ofta. Det finns tyvärr ingen busslinje förbi västra granhed.

Tågstationerna Flen och Katrineholm ligger ungefär på samma avstånd från Sommarhagen/Granhed. Från Katrineholm tar det enligt Google 27 minuter. Cirka 2,5 mil.

Närmaste butik ca 8 km bort=Hälleforsnäs/ Coop. Pizzeria Maestro och inte att förglömma, exklusiva Jürss Mejeri. (exklusiva ostar på ekologisk mjölk från sörmländska gårdar) 

Större butiker finns i Flen samt Katrineholm, dit är det cirka 2,5 mil. Katrineholm har störst utbud av butiker.

Sommarhagen har öppet för grupper under den vår-sommar-höst. Våra sovhus är varmisolerade men tyvärr är vår matsal inte det.